יום , ב
Search
Edit Content
Search

כל הזכויות שמורות לאונו נט 2022 ©

איך מתקבלים ללימודי תואר ראשון

קרדיט לתמונות PIXABAY

ישראל ידועה כאחת מהמדינות המשכילות ביותר, אך עד תחילת שנות ה-90 התואר הראשון היה נחלתם של מעטים יחסית באוכלוסייה. בשנות ה-90 החלו רבים מהישראלים ללמוד לתואר ראשון במוסדות השונים להשכלה גבוהה, וכיום כדי להתקבל לעבודה התואר הראשון מהווה תנאי חשוב ומרכזי, ויש מקצועות ותחומי עיסוק בהם חייבים תואר מתקדם יותר.

כדי ללמוד תואר ראשון בתחום מסוים יש להירשם ללימודים באחת מהמכללות או האוניברסיטאות. נכון לשנת 2024 יש בישראל 10 אוניברסיטאות וכמה עשרות מכללות אקדמיות, חלקן מכללות מתוקצבות (ציבוריות) וחלקן פרטיות שאינן מתוקצבות על ידי המדינה. יחד עם זאת, כדי להתקבל ללימודי תואר ראשון או תואר שני, יש לעמוד בתנאי הסף שנקבעו על ידי המוסד האקדמי, ולרוב תנאי הקבלה במכללות נוחים וקלים יותר בהשוואה לתנאי הקבלה באוניברסיטאות השונות.

חשיבות התואר האקדמי

תואר אקדמי מוענק על ידי אוניברסיטאות ומכללות אקדמיות (יש מכללות להוראה ויש מכללות שאינן להוראה) לסטודנטים הבוגרים שעמדו בכל התנאים והדרישות המקנים זכאות לתואר. בפועל התואר האקדמי מהווה מדד להישגים האקדמיים של הסטודנטים והסטודנטיות.

יש שלוש רמות של תארים אקדמיים בישראל:

  • תואר ראשון (Bachelor) – בוגר אוניברסיטה או מכללה אקדמית.
  • תואר במדעי ההנדסה (B.Sc) – תואר ראשון אקדמי במסלול ארבע שנתי באחד מתחומי ההנדסה.
  • תואר שני (Master) – מוסמך אוניברסיטה במסלול עם או ללא תזה. במסלול ללימודי תואר שני עם תזה יש להגיש עבודת מחקר ברמה גבוהה ונאותה.
  • תואר שלישי (Doctor) – תואר יוקרתי של דוקטור.

חיפוש מידע עדכני על מנת לקבל החלטה מה והיכן ללמוד

רוב המועמדים ללימודים אקדמיים מתמודדים עם החלטה מורכבת מה ללמוד והם מתלבטים גם היכן ללמוד, כלומר האם להירשם ללימודי תואר ראשון באוניברסיטה או ללמוד לתואר ראשון במכללה אקדמית כזו או אחרת. בשלב זה כדאי לחפש מידע עדכני ורלוונטי לגבי לימודים אקדמיים כדי לקבל החלטה נכונה מה והיכן ללמוד, ויש לבדוק מהם תנאי הקבלה במוסדות הלימוד השונים והאם עומדים בהם.

יש פרמטרים שונים ומגוונים המשפיעים על ההחלטה מה ללמוד ובאיזה מוסד אקדמי כמו מיקום המוסד להשכלה גבוהה, תנאי קבלה, עלות שכר הלימוד, מסלולי לימוד המוצעים במוסד האקדמי, תוכנית הלימודים ועוד.

אם מתלבטים מה ללמוד באקדמיה כדאי להגיע ליום הפתוח במוסדות השונים להשכלה גבוהה, ויש אפשרות לתאם פגישת ייעוץ עם יועצי לימודים מנוסים או לגשת למכון הכוון מקצועי. כמו כן, כדאי להתייעץ עם חברים וחברות שלומדים באקדמיה.

תנאי קבלה

תנאי הקבלה לתואר ראשון או שני משתנים בהתאם לתחום הלימודים ומדיניות המוסד האקדמי, ובדרך כלל תנאי הקבלה לאוניברסיטה קשים יותר בהשוואה לדרישות של המכללות האקדמיות. באופן כללי, האוניברסיטאות מציבות תנאי קבלה גבוהים יותר המחייבים תעודת בגרות מלאה עם דגש על מקצועות רלוונטיים לתחום הלימודים, כולל ציון גבוה באנגלית ומתמטיקה, ובנוסף הן דורשות ציון פסיכומטרי.

המכללות האקדמיות מציבו תנאי קבלה גמישים ונוחים יותר, ללא דרישה לציון בפסיכומטרי. בנוסף לזאת, המכללות מציעות מסלולי לימוד ייחודיים לבני שלושים ומעלה, עם תנאי קבלה נמוכים יותר מהרגיל.

מועמד ללימודים לתואר ראשון שאינו עומד בתנאי הקבלה יכול להירשם למכינה קדם אקדמית ולהתקבל על סמך הציונים במכינה.

למלא בזמן את טפסי ההרשמה

ההרשמה לתואר ראשון ושני מוגבלת בזמן, לכן לאחר בדיקת תנאי הקבלה לתואר הראשון ובחירת המסלול, יש למלא טופס מקוון באתר של האוניברסיטה או המכללה, לצרף מסמכים על פי דרישה, ובמקרים מסוימים חייבים לעבור ריאיון אישי כדי להתקבל ללימודים. לאחר קבלה ללימודי התואר הראשון או השני יש לשלם מקדמה ורק אז ניתן לבחור קורסים שונים.

קרדיט לתמונות PIXABAY

0 0 הצבעות
אהבתם את הכתבה?

שיחה

הירשם כמנוי
להודיע אודות
0 תגובות
משוב מוטבע
צפו בכל התגובות